Brev från f.d ordförande Lars Östlund 7/6-18

juni 7, 2018
tennis4-1280x802.jpg

Hej alla TTK:are,

Vilken början på sommaren! Vi får hoppas att det är inledningen på en fortsatt fin sommar 2018, med sol och bad, och för många kanske också litet härlig grustennis.

Det här är samtidigt en avskedsrapport från mig som ordförande i TTK. När jag tillträdde var det med en uttalad huvuduppgift, att sanera ekonomin och säkerställa att TTK får ett stabilt fundament att bygga sin framtid på. Detta är i stort slutfört. Klubben lämnade 2017 med drygt 1 miljon i kassan efter ett år som gav ett konsoliderat överskott på drygt 300 000 kronor. Det innebär att klubben är redo för nästa fas, med expansion och framtidssatsningar som teman. Och summerar vi läget så ser det riktigt ljust ut. Utöver det faktum att klubbens ekonomi är sund har kommunen nu lyft frågan om racketsporternas och tennisklubbens framtid och utsikterna för att detta leder fram till en konkret lösning för våra anläggningar ser mycket ljus ut.

Inom klubben har krafter samtidigt mobiliserats och ny kompetens har rekryterats till styrelsen som för första gången på många år är helt komplett. Allt detta gör att det efter mina sju år i styrelsen känns helt tryggt att lämna över stafettpinnen till den på årsmötet valde nye ordföranden Mats A. von Vogelsang som är en utmärkt person för denna roll.

Att helt släppa TTK kommer jag dock inte göra. Det var nära 50 år sedan jag började i klubben och det finns så stora värden i verksamheten att vara med och bidra på något sätt känns självklart. I mitt fall blir det genom att vara med i styrelse-kommittéer, men det finns också mycket annat.

Behoven är många så dra dig inte för att höra av dig och komma med i gänget som ser till att TTK lever!

Slutligen, ett stort tack till alla som jag haft förmånen att samverka med under dessa år – medlemmar, styrelsekollegor och alla anställda anförda av Thomas, Stefan och sportcheferna genom åren. Ni har alla gjort resan väl värd att göra!

///Lasse
F.d. ordförande i TTK