Brev från vår nya ordförande Mats A. von Vogelsang 11/6-18

juni 11, 2018
img_3830-e1540458271208.jpg

Hej alla TTK:are,
Nedan några korta rader om vad som är på gång i klubben, just nu och på lite längre sikt.

Jag som skriver detta heter Mats A. von Vogelsang och jag fick på årsmötet i april äran och förtroendet att ta över ordförandeskapet i TTK efter Lars Östlund. Jag kan inte som Lasse stoltsera med att ha fått mitt första TTK-medlemskort för nästan 50 år sedan. För min del handlar det snarare om knappt tre års medlemskap, varav drygt ett år som medlem i TTK:s styrelse. Men, jag är ofta i hallen då jag ”tränar” tennis minst fyra gånger i veckan och squash några gånger i månaden.

Förutom att jag är ny som ordförande, kanske du känner till att TTK:s styrelse nu, för första gången på länge, är fulltalig. Glädjande nog, utöver att vara komplett, är styrelsen i mina ögon också kompetent.

Jag håller naturligtvis med om det Lasse skrev i sitt mail förra veckan, att vi går en spännande framtid tillmötes. En framtid med möjligheter, men som också består av områden där TTK har en relativt stor förbättringspotential.

På kort sikt
I en ”nära” framtid kommer jag och styrelsen bland annat att arbeta för att

• ha fortsatt fokus på föreningens/hallbolagets ekonomi
  • ”nystarta” anläggningsfrågan
  • erbjuda TTK:s medlemmar fler aktiviteter
  • utarbeta ett nytt visionsarbete
  • utvärdera möjligheten till en ny medlemsundersökning
  • bli bättre på att informera dig som medlem om vad som händer i klubben
  • sjösätta nya hemsidor (en för TTK, en för hallbolaget)
  • etablera en policy avseende ”bakgrundskontroller” av anställda.

Utöver ovanstående har vi i styrelsen nyligen antagit en ny integritetspolicy och ytterligare anpassat TTK:s hantering av personuppgifter för att säkerställa att behandlingen av dessa uppgifter sker i enlighet med den nya dataskyddslagstiftningen (GDPR).

På lite längre sikt
Över tid behöver vi i styrelsen arbeta för att bryta klubbens negativa trend gällande det dalande medlemsantalet. Det vänder kanske inte trenden, men till 2019 är planen att TTK skall kunna erbjuda olika typer av medlemskap. Ett Brons, som motsvarar innehållet i dagens medlemskap, ett Silver och ett Guld. De två sistnämnda kommer att ”kryddas” med lite extra innehåll och kommer följaktligen att kosta lite mer. Dessutom kan ett familjemedlemskap och ett vilande medlemskap komma att erbjudas.

TTK:s personal och vi i styrelsen får emellanåt frågor om hur det går med den eventuella utbyggnaden av hallen, eller varför inga större renoveringar – av exempelvis omklädningsrum – utförs.

Thomas Jacobsson, Claes Eliasson (ordförande för Anläggningskommittéen) med flera, har under inledningen av året haft möten med Tyresö kommun i syfte att äska bidrag för bland annat ett nytt tak till hallen. Dessa möten har resulterat i att kommunen relativt snart kommer att genomföra en utredning avseende hallens beskaffenhet; är det ekonomiskt försvarbart att renovera/bygga ut hallen eller är det bättre att bygga en ny dito. Vill du läsa mer om hur Moderaterna i Tyresö resonerar, gör du det här.

Inte nog med det! Fredrik Saweståhl, Kommunstyrelsens ordförande, gav nyligen nedanstående svar på Thomas Jacobssons fråga gällande tidshorisonten för utredningen av hallens skick:

”Ja det uppdraget klubbades i Kommunledningsutskottet den 21 mars och ligger nu hos Kultur- och Fritidsförvaltningen. De har i sin tur den 14 maj antagit en ” Prioriteringsordning och lösningsförslag för kultur och fritidsanläggningar till lokalförsörjningsplan 2019” där en rackethall finns med som en av de saker som har Prioritet 1 och det innebär att målet är att det ska finnas på plats till 2022. Det som ligger före det är det som redan är påbörjade projekt eller beslutade projekt med klar finansiering. Ni är i den kategori som ligger först bland utredningar och tillkommande projekt.”

Så, ovanstående är naturligtvis svaret på detta styckes inledande ”frågor”. Alltså, större investeringar i hallen under nuvarande omständigheter kommer inte att genomföras, men akuta fel och brister kommer naturligtvis att åtgärdas på bästa sätt/i möjligaste mån.

Avslutningsvis vill jag passa på att slå ett slag för några kommande ”TTK-aktiviteter”:

• Tjejkväll den 14 juni – för tennisspelande tjejer i TTK
  • Familjekortet – spela i princip obegränsat i hallen i sommar
  • Sommarkurser på grus – utveckla dina tenniskunskaper ute i solen

Dessutom finns det lediga kontraktstider för både tennis och badminton! Kontakta Evelina om du vill veta mer.

Har du frågor, tankar eller idéer om vad som kan förbättras i klubben, eller vill du engagera dig i någon av klubbens kommittéer, maila eller hugg tag i mig i hallen…

Vi ses,
Mats