Tennis som integration

september 3, 2018
tennis7-1280x905.jpg

Trollbäckens TK har under hösten startat ett projekt där två grupper med nyanlända män och kvinnor kommer en gång i veckan för att prova på tennis och badminton och ta del av svensk föreningsverksamhet. Varje grupp spelar en timme i veckan och vi har alltid en tränare från klubben på plats. 

Svenska Tennisförbundet skriver på sin hemsida att ”vi ser i dag ett större behov än någonsin att öppna dörrar och välkomna nyanlända svenskar till idrottsrörelsen. Det sker dagligen ett stort arbete ute i tennisklubbar med många fantastiska integrationsprojekt”. 

TTK driver projektet under en provperiod under hösten för och se om det uppskattas av de som kommer hit och spelar och om det fungerar tillsammans med övriga verksamheten. Hittills har det varit väldigt lyckat.
Projektet är ett samarbete mellan Tyresö Kommun, Stockholms Idrott och Trollbäckens TK.
För mer information kontakta sportchef Rickard Hogla, TTK, rickard@trollbackenstk.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng