Ny tränare på TTK

januari 30, 2019
bild-2.png

Hallå där, Richard! Berätta, hur kom du först i kontakt med tennis?
Jag började spela i Rimbo tennisklubb när jag var 7 år och har sedan dess varit fast för denna sporten.

Berätta lite om din bakgrund som tränare
Jag började jobba som tränare på helger på Stockholm Tennis Academy samtidigt som jag hade ett annat jobb. Efter det började jag jobba som timtränare i MIK en kortare period innan jag hamnade i Oskarshamn där jag jobbade som chefstränare under två år. Nu senast har jag jobbat i Danmark där jag varit på danska tennisförbundet som klubbutvecklingstränare.

Vad är det roligaste med tränaryrket enligt dig?
Att se spelarnas utveckling, inte bara rent tennismässigt, utan även på andra plan, förhoppningsvis är vi i Trollbäckens TK med och formar bra människor som kommer ha mycket nytta och glädje av tennisen hela livet.

Vad är roligast med själva utövandet av tennis?
Jag tycker det roligaste med själva utövandet av tennis är att det alltid finns något att förbättra, och att du måste vara på din absoluta topp när det kommer till koncentration insats osv för att kunna utvecklas.

Richard, vilken tennisspelare har du som favorit?
Min favoritspelare är en ganska otippad, men spanjoren David Ferrer. Han har visat att med rätt inställning och kämpaglöd kan man få spela på de allra största scenerna I tennisvärlden.

Vi tackar Richard för pratstunden och önskar honom lycka till i sitt fortsatta jobb som tennistränare hos oss på Trollbäckens Tennisklubb!