Minitennis

Dunlop Minitennisskola
Klubbens minitennisskola erbjuds barn i åldern 5-8 år. Det är första steget i klubbens tennisutbildning. Verksamheten följer Svenska Tennisförbundets Play and Stay-koncept vilket innebär att bana, bollar, racket och övrig utrustning anpassas så att förutsättningarna blir på barnens villkor.

Träningen ska ge en första bekantskap med tennis. Vi lägger stort utrymme och tyngdpunkt på bollekar, enkla grundövningar och koordinativ rörelseträning.

• Verksamheten bedrivs i Tyresö Sportcenter (Multihallen) på söndagar mellan 09:00 – & 17:00.
  • Dunlop minitennisskola omfattas av 12 träningstillfällen per termin.
  • Barnen leds av en huvudtränare samt två hjälptränare.
  • Grupperna ses kontinuerligt över för att ge barnet bästa möjlighet till utveckling efter sin nivå.

Grundkurs
5-7 åringar, 16 spelare per timme, 1 800 kronor per/termin.

I grundkursen är målet att barnen under lekande former ska lära sig den grundläggande slagtekniken.

Grundkurser ges under vårterminen samt höstterminen.

Fortsättningskurs
6-8 åringar, tolv spelare per timme, 1 800 kronor per/termin.

I fortsättningskursen är målet att barnen i mindre grupper ska fortsätta utveckla slagtekniken och ges utrymme för mer spel till varandra. Dessutom kommer rörelseteknik samt regler att vara några ytterligare moment i kursen.

Fortsättningskurser ges under vårterminen samt höstterminen.

Medlemsavgift tillkommer: 400 kronor per kalenderår

För ytterligare frågor om klubbens tennisskola kontakta oss på tennis@trollbackenstk.se eller ring 08-7987520.