Tema Mini – Maj

Teknik, serve, grundslag (forehand & backhand)
Utgångsställning, grepp, split-step,
säkerhet, placering, räkna och döma

Tema Midi & Maxi – Maj

Fotarbete, grepp, grundslag, serve och returer
Noggrannhet, förberedelse, placering, hårdhet och höjd
Inside-in och inside-out
Döma och räkna, regler samt matchspel

MINI, MIDI OCH MAXI-TENNIS

Tennis för alla barn

Klubbens Mini, Midi, Maxi-tennis är för barn i åldrarna 5–11 år. Det är första stegen i klubbens tennisutbildning för juniorer. Verksamheten följer tennisförbundets och klubbens strategi som innebär att bana, bollar, racket och övrig utrustning anpassas så att förutsättningarna är på barnens villkor. Vi ger stort utrymme för bollekar, grundövningar, koordinationslekar och rörelseträning.

Verksamheten bedrivs i Tyresö Sportcenter. Medlemsavgift tillkommer 400kr per kalenderår. Pris för Mini, Midi och Maxi står under respektive rubrik längre ned på sidan. Vårterminen (vt) består av ca. 20st träningstillfällen och höstterminen (ht) har ca. 17st träningstillfällen.

Vårterminen 2022, 20 tillfällen

DROP-IN MINITENNIS
Från och med den 28 mars så kommer Trollbäckens TK att erbjuda DROP-IN för barn födda 2015-2017. Ta med en kompis eller flera och spela tennis. Till detta behövs ingen anmälan, det är bara att komma och spela så mycket ni vill på följande måndagar och tisdagar mellan 14.00-15.00

Mars April Maj Juni
Måndag 28/3 4/4 2/5
Tisdag 29/3 5/4 3/5 7/6

För övrig information maila alex@trollbackenstk.se
eller ring 08-7987520

MINI-TENNIS

5–7 ÅR
I Mini-tennis använder vi oss av ett system med mjukare och långsammare bollar för spelare som är 7 år och yngre. Detta för att barnen snabbt ska kunna lära sig tennisspelet och lättare lära sig tekniken då de får mer tid på sig att utföra rörelserna. Den långsamma bollen gör det även lättare att lära sig hitta öppna ytor och snabbare kunna ta sig till rätt position för att få till ett bra och roligt spel.

– Grunder, motorik, koordination, rörelse
– Bollekar med racket.
– Bolltyp: Skumboll.
– Grunder, spel över nät

BOLLTYP: Skumboll, röd-gul boll
TIDER: Söndagar kl. 09.00–12.00, 13.00–16.00
Måndagar & onsdagar kl. 14.00-15.00

PRIS:
1 h/v – 2 700 kr (vårtermin)
1 h/v – 2 300 kr (hösttermin)
2 h/v – 3 995 kr (hösttermin)

MIDI TENNIS

7–9 ÅR
Midi-tennis spelas med en långsammare boll och på mindre bana. Midi-bollen, med orange prick, är ungefär 50% långsammare än en vanlig tennisboll. Banan är kortare på längden, med ungefär 2 meter.
Midi-tennis spelas fram till ca 9–10 års ålder, men anpassas också efter spelnivå.

– Grundteknik från minitennisen.
– Fortsätta jobba med rörelsen.
– Teknik , säkerhet och kontroll.
– Fotarbete samt matchrelaterade spelövningar.
– Spel på något förminskad normalstor tennisbana.
– Följa tränarens instruktioner.

BOLLTYP: Orange
TIDER: Vardagar och helger

PRIS:
1 h/v – 3 525 kr (vårtermin)
1 h/v – 2 995 kr (hösttermin)

2 h/v – 5 600 kr (vårtermin)
2 h/v – 4 760 kr (hösttermin)

3 h/v – 6 900 kr (vårtermin)
3 h/v – 6 070 kr (hösttermin)

4h/v – 7 900 kr (vårtermin)

MAXI-TENNIS

9–11 ÅR
Maxi-tennis med tennisboll med grön prick är ett träningskoncept anpassat för spelare i åldrarna 9–11 år. Storlek på grön bana och svårighetsgraden är anpassad till spelarnas fysiska förutsättningar och spelnivå. Vi fortsätter att jobba med slagteknik och taktiska basfärdigheter. Svårighetsgraden på den tekniska och taktiska inlärningen varierar beroende på hur långt spelaren kommit i sin utveckling. Matchspel med serve och riktiga matchregler för Maxi-tennis införs på denna nivå.

– Grundteknik från Midi-tennis
– Kunna behålla bollen i spel/kontroll av boll.
– God placeringsförmåga.
– Följa tränarens instruktioner.
– Spel på stor bana.
– Grön boll.

BOLLTYP: Boll med grön prick
TIDER: Vardagar och helger