Tennisskola

Från 7-20 år

Ett av klubbens huvudsakliga mål är att ha en bred Tennisskola som kan ge så många tennisintresserade barn bästa möjliga hjälp att spela, lära och vidareutveckla sig i tennis – allt efter förmåga och intresse. Faktorer som ligger till grund för ovanstående ambitioner är tillgång till banor och kompetenta tränare som jobbar efter en enhetlig linje i verksamheten.

• Andra mål som klubben strävar efter med Tennisskolan:
  • Att skapa en positiv och kreativ miljö för god utveckling
  • Att utveckla och bibehålla ett stort intresse för tennis
  • Att lära eleverna de tekniska principerna i slag och rörelse
  • Att lära eleverna taktiska moment i spelet
  • Att lära eleverna att behärska matchspelet

För att kunna eftersträva ovanstående mål ska klubbens ansvariga tränare regelbundet föra en dialog med övriga tränare i Tennisskolan. Grupperna ska hela tiden ses över i syfte att kunna hålla en jämn spelnivå bland eleverna, vilket resulterar i en positiv utveckling för respektive individ.

Klubben erbjuder elever i Tennisskolan:

• 1-3 timmar tennisträning i veckan
  • Möjlighet till fritt spel på ledig bana i Tyresö Sportcenter (ej förbokning). Fritt spel på ledig bana är en möjlighet för TTK:s juniorer att spela på egen hand. Är vuxen med i spelet på banan tas en kostnad på halva banhyran ut.
  • Möjlighet till deltagande i lov och helgaktiviteter
  • Klubbmästerskap

Träningsavgifter hösten 2018

• En timme i veckan: 2 500 kronor